søndag den 8. august 2010

Honning..

Så er der atter engang slynget honning, og lageret vokser..

Først skal forseglingen af voks tages af tavlerne…

Simon og fasan kyllinger 030

Massen her er en blanding af voks og honning.

Simon og fasan kyllinger 009 Det smeltes og genbruges, honningen som bifoder, mens voksen genbruges til nye tavler…

Derefter kommes tavlerne i slyngen, og honningen løber ned i store spande, først gennem en si.….

Simon og fasan kyllinger 022

Dagligt røres der i spandene, ikke for meget, ikke for lidt…… hvis ikke der røres, krystallisere honningen og bliver  hård, røres der for meget bliver honningen ligesom “fedtet”.

Sådan ser tavlerne ud, efter honningen er slynget ud af cellerne….

Simon og fasan kyllinger 007

Når man fornemmer, at nu er det på tide, kommes honningen på glas…

Simon og fasan kyllinger 012

…. der sættes evt. etiketter på…….

treien

Honningen er nu klar til salg. 

Simon og fasan kyllinger 015

Opbevares bedst køligt og mørkt, dog ikke i køleskab.

3 kommentarer:

Annette's space sagde ...

Suuuk Jette...her driver mundvandet. Hvor ville jeg dog ønske jeg boede lidt tættere på dig, så ville jeg straks komme farende og nye nyslynget frisk honning :-))

Jette sagde ...

Annette - du skulle være så velkommen. Første gang vi slynger plejer vi at få æbleskiver med løbehonning på.....uhm..

Dortheivalo sagde ...

Nøøøj, hvor ser det godt ud.