Så er der atter engang slynget honning, og lageret vokser..
Først skal forseglingen af voks tages af tavlerne…
Massen her er en blanding af voks og honning.
Det smeltes og genbruges, honningen som bifoder, mens voksen genbruges til nye tavler…
Derefter kommes tavlerne i slyngen, og honningen løber ned i store spande, først gennem en si.….
Dagligt røres der i spandene, ikke for meget, ikke for lidt…… hvis ikke der røres, krystallisere honningen og bliver hård, røres der for meget bliver honningen ligesom “fedtet”.
Sådan ser tavlerne ud, efter honningen er slynget ud af cellerne….
Når man fornemmer, at nu er det på tide, kommes honningen på glas…
…. der sættes evt. etiketter på…….
Honningen er nu klar til salg.
Opbevares bedst køligt og mørkt, dog ikke i køleskab.
3 kommentarer:
Suuuk Jette...her driver mundvandet. Hvor ville jeg dog ønske jeg boede lidt tættere på dig, så ville jeg straks komme farende og nye nyslynget frisk honning :-))
Annette - du skulle være så velkommen. Første gang vi slynger plejer vi at få æbleskiver med løbehonning på.....uhm..
Nøøøj, hvor ser det godt ud.
Send en kommentar