søndag den 9. december 2007

Kommer den snart... julestemningen ??

Ja, nu MÅ julestemningen da begynde at indfinde sig....

Efter at være kommet noget nær til overfladen i tirsdags, var vi tre svigerinder og vores store "piger" på tøsetur i Ålborg onsdag... en tilbagevendende begivenhed hvert år ved denne tid. Vi mødtes ved frokosttid hos en af de unge og blev budt på lækker frokost. Godt mætte og lige i det rette ose-humør, begav vi os mod centrum. Her blev der kigget og prøvet, ting blev vejet og fundet for let, andet var et "must have"...
Efter et par times traven, meldte trangen til æbleskiver og gløgg sig, og vi entrede Duus Vinstue, hvor vi var heldige at finde nogle pladser, der var en del andre, der åbenbart havde samme trang.... Vel opvarmede igen, indtog vi Salling, kunne godt mærke, at der ikke helt var samme iver som tidligere... kom dog igang med julegavindkøbene... Efter en gåtur i silende regn endte vi, efter de unges ønske på China Restaurant og indtog dagen sidste måltid....næsten, for kusinen var sikker på at kæresten gerne ville lave kaffe. Da den var drukket vendte vi snuden hjemad overmætte og en anelse trætte...

TAK for turen til alle, vi gentager succesen næste år..

Efter en travl arbejdstorsdag, landede et lam på køkkenbordet, og det filede jeg så lidt i alt imens gemalen tog til kortspil... men i fryseren kom det.

Fredag ved middagstid gik turen til yngste i Århus. Vi besøgte Ridehuset og gik tur i Latinerkvarteret, sad ned en lille times tid her og nød det. Dagen sluttede med et hyggebesøg hos ældste, der var ene hjemme, da kæresten var en tur i hovedstaden. Yngste kørte da vi skulle nordpå, og det var dejligt bare at slappe af.

Lørdagen stod den på bagning af honning- og sirupskagersamt julepyntning, for vi havde i dag søndag, budt vore naboer, nye som gamle, på vandretur i skoven, med efterfølgende dekorations fremstilling i ladenog for at få varmen igen, gløgg og æbleskiver inde i stuen.

Hvor dejligt er det så lige, når man inviterer og alle møder op.... 18 var vi og havde en hyggelig eftermiddag, ...måske opfordringen om, at gøre det til en tradition bliver fulgt...

Forude venter endnu en travl uge med arbejde, gaveindkøb, julefrokost og tur til København i weekenden med mellemste.. juhu..

5 kommentarer:

et cetera sagde ...

Jette, du gør mig forpustet - der er sandelig gang i aktiviteterne! De lyder nu alle ualmindeligt hygggelige og dejlige, lige fra Aalborg til Århus! Det er en virkelig smuk dekoration du viser - og lade-kom-sammen'en lyder også dejligt :-)

Lene sagde ...

Ja jeg har også tabt pusten, Jette. sikke dejlige oplevelser I har haft og skal have.

kludemutter sagde ...

Så flittig du er, bare du da selv kan følge med. Det hele lydder nu hyggeligt, så er det jo svært at vælge fra. En flot dekoration er det også blevet til.Godt du er frisk igen.

Jette sagde ...

Mums, lækre kager og mega flot dekoration du har lavet...

Jette H sagde ...

Et cetera - ja, så smuttede der alligevel lidt sort med i julerierne...

Lene - jeg holder ofte pauser for ikke at tabe pusten..

Kludemutter - ja, vi havde det svært hyggeligt, kunne dog godt være lidt friskere, snotter stadig... allergi??

Jette - kagernes kunstneriske værdi er vist ikke særlig stor, men især sirupskagen smager godt... :)