søndag den 22. november 2009

Host, host…..

Mange familiemedlemmer har været ramt af sygdom i den forgangne uge. Måske de, der hostede sig gennem festen spredte flere bakterier end godt var.

På arbejde har der været meget travlt med overarbejde til følge, så det har værer så som så med energien om aftenen, og det er kun blevet til få runder på strikketøjet.

De bedste venner var inviteret til lørdag aften, og jeg brugte eftermiddagen til at forberede aftenens menu. Dejligt, når alt er klart, så der kun skal bruges minimal tid i køkkenet, når gæsterne er bænket.

Først fik vi lidt forskellig fisk, derefter lækker og meget mør hjemmeavlet culotteRegnbue 008 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

med små smørstegte kartofler, fyldte tomater, bagte hvidløg

Fødselsdag Jette 035

og citronmarinerede løgringe, der ligeledes var en tur i ovnen…

Fødselsdag Jette 033

Endnu engang fik vi en dessert fra bogen  “Suveræne succeser” af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz, denne gang var det

Æblekage med chokoladetrøffel, nødde-kaffe-krokant og flødeskum
4 personer

750 g madæbler
½ tsk stødt kanel
35 g sukker
lidt vand
75 g god, mørk chokolade
2½ dl piskefløde
50 g hasselnødder
1 spsk sukker
1-2 tsk malede kaffebønner
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker, udelad kernehus m.v. Kog æblestykkerne til en jævn mos med kanel, sukker og lidt vand i ca. 20 minutter. Smag mosen til, den må gerne være lidt syrlig. Køl mosen af og fyld den i serveringsglassene.
Hak chokoladen. Varm 1 dl fløde i en gryde, kom den hakkede chokolade i og pisk til en jævn masse. Køl trøffelmassen let af og fordel den i glassene. Sæt glassene i køleskab i mindst tre timer, gerne til næste dag.
Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en tør, hed pande. Tilsæt sukker og kaffe og vend det hurtigt sammen, til sukkeret er smeltet, lad krokanten køle af på bagepapir. Desserten kan godt lægges sammen nogle timer, før den skal serveres. Fordel nøddekrokant i glassene og top op med letpisket fløde - hvis du har en sprøjtepose, er det lettest.

Således mætte og veltilpasse, gik snakken til langt over midnat, inden vi havde ordnet verdenssituationen….

Dagen i dag er brugt på at forberede den kommende uge, hvor vi bestemt heller ikke kommer til at ligge på den lade side.

Forude venter fødselsdag, personalemøde, bestyrelsesmøde, hyggeaften med kortklubben og julefrokost med bestyrelse…..

…. og så er den uge vist gået…

Birkes 002

Der er bagt birkes til at ta’ med til kollegaerne i morgen..

5 kommentarer:

Sifka sagde ...

Ja, host-host! Jeg sidder her, og hoster helt vildt.

Nåmen, det ser godt ud med alle de ting i ovnen. Løgskiverne har de ligget i citronsaft først, eller??

God dag til dig:)

et cetera sagde ...

Jette, som den menu lyder dejlig! - og så elsker jeg (hjemmebagte) birkes! :-) Jeg blev nu også lidt nysgerrig på de citronmarinerede løg - hvordan laves de?

Helle K. sagde ...

Sikke nogle flotte birkes :)
Nu løber mine tænder lige i vand... sikke en lækker menu.

Jette sagde ...

Sifka - Husk nu knibeøvelserne med alt det hosten ;)
Opskriften på løgskiverne er neglet her : http://www.arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/Bagte-log/
Go' bedring til dig.

Et cetera - Fik også meget ros for maden. De er nemme at lave - både løg og birkes.
Tebirkes: http://arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/tebirkes-med-kvark/

Helle - Tak, det var SÅ mørt og godt :)

Anonym sagde ...

Ja, formentlig sa det er