søndag den 6. december 2009

Julen indfinder sig…

Her på matriklen er julen så småt ved at indfinde sig….

Arbejdsmæssigt har der virkelig været nok at se til, håber det letter, nu hvor anbefalingerne omkring vaccination for H1N1 er ændret igen, igen….

Tirsdag var vi i Århus til begravelse med vores ældste ven. Det var ventet, men alligevel trist.

Resten af dagen tilbragte vi i selskab med vores unge mennesker, og trods den triste grund til, at vi var samlet, havde vi en rigtig hyggelig dag.

Fridagen onsdag blev inddraget, og ydermere blev det til to timers overarbejde, så aftenen blev tilbragt på divaneseren…

Torsdag var vi til “spis sammen”højskolen. Man møder bare op, fylder på sin tallerken af mange lækre retter, spiser, snakker og hygger, sætter sin tallerken til opvask, og har man derefter tid, lyst og lejlighed, er man velkommen til at deltage i aftenens arrangement. Altsammen for en flad halvtredser….

Nu var det sådan, at husbonden havde set, at nabobyen havde Open by night, og der var “god vin til billige penge”, så vi fortsatte lige ud af landevejen….. men, men forretningen med vinen var mørkelagt. Det viste sig så, at vintilbuddet først var søndag. (det stod så bare med små bogstaver…) 

Heldigvis var der andre forretninger, der havde gode tilbud, således fik fruen et par t-shirts, en spencher og en storskjorte med 50% rabat, ha….

Fredag gik turen til Stof og Stil. I tankerne var noget hør-agtigt med lilla strib, som skal gøre det ud for juledug i år, men det kunne ikke opdrives, i stedet blev det til ensfarvet lilla….. og derudover lige lidt til babytøj, da den nærmeste familie er blevet beriget med både en dreng og en pige og endnu en dreng er i vente.

Vel hjemme igen, (efter et raid i Storcentret) blev julens dekorationerne fremstillet.

Nabo gløgg 011

Nabo gløgg 013

 Nabo gløgg 016

…. og i uroerne blev de røde bånd skiftet til lilla.

Lørdag formiddag, inden vi skulle til årets julefrokost i gode venners lag, nåede jeg at bage honningkagebomber og en sirupslagkage samt at sømme det nyindkøbte stof til dugene.

Da vi så i dag fik øjne, blev bomberne lagt sammen med appelsinmarmelade og fik overtræk af chokolade ..

Nabo gløgg 009

De ikke særligt vellykkede sirupsbunde (tørre i kanten og ikke bagte i midten..) blev lagt sammen med smørcreme og blev til en sirupskagerand…

Nabo gløgg 004

Jordbær- og hindbærmarmelade kom i skåle, for naboerne var inviteret til gåtur i skoven med indsamling af materialer og derefter dekorationsfremstilling i laden,

Nabo gløgg 022

Nabo gløgg 023

 

 

 

 

Nabo gløgg 024

Husbonden lavede gløggen, (og senere kaffen, det er han nemlig rigtig god til) og varmede æbleskiverne..

Nabo gløgg 003

… og vi gik ombord i de søde sager…..

Hurtigt forsvinder sådan en eftermiddag 2. søndag i advent i dejligt selskab.

Far kom til aftensmad, men blev kun kort, så det blev til total afslapning i sofaen kun med en smule hækling og bloglæsning, da næste uge også er godt booket op….

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Py Ha Jette , I har ræs på, men mest på den hyggelige måde :-)
lilla duge også et indslag i min jul i år :-)

Helle K. sagde ...

Jeg blev helt forpustet :)
Sikke smukke farver, dekorationer og dug :)

Marianne sagde ...

Jeg skal love for at julen har indfundet sig hos jer - det er lige før jeg starter bilen og banditten og jeg ankommer før du aner det....

Jette sagde ...

Anne - ja, der er virkelig ræs på for tiden... men vi klarer det. Det lilla er virkelig flot, men ER det nu den rigtig julefarve???

Helle - ja, man bliver lidt stakåndet indimellem. Det hele matcher... :)

Shabby - Så småt, så småt... I skal være så velkomne, vi har flere æbleskiver i fryseren ;)

Lene sagde ...

Hold da op Jette, du har jo traditioner i læssevis, kan godt forstå du er træt :-)

og måske skulle der en ny dug til i år? Tak for inspiration :-)

Jette sagde ...

Lene - Traditioner, tja... nye kommer til og andre glider i baggrunden. ;)