fredag den 5. marts 2010

Rådyrs endeligt….

Da husbonden kom  hjem fra turen på langrendsski i onsdags, så han helt forkert ud i ansigtet… der var et eller andet galt.

Han havde på turen opdaget, at der indefra vores skov og tværs over marken op til hovedvejen var støvlespor og blodspor.

krybskytteri 095 Han fulgte så sporerne “baglæns”. De førte ind i skoven, og der var masser af blod og hår fra rådyr…..

krybskytteri 084  krybskytteri 077

 

til sidst nåede han til åstedet…..

dobbelt

Her var det tydeligt, at et dyr, indenfor de sidste par døgn, var blevet aflivet, for derefter at blive slæbt ud af skoven og tværs over marken, sandsynligvis til en ventende bil…

Forespørgsel hos politiet og Falck om de muligvis havde fået melding om påkørt dyr og eftersøgning med sweisshunde, gav negativ resultat. Rundringning til jagtkammerater og hundeførere gav samme resultat……

Og dog….…

Senere ringede en sweisshundefører, at det var ham, der mandag ved midnatstid, var blevet ringet op om, at et rådyr var blevet påkørt på hovedvejen ud for vores skov, og at det var ham med hund, der havde eftersøgt det.

Sweisshund havde sporet dyret, og de fulgte efter det ind i skoven, hvor det blev skudt, da det havde brækket et ben.

Det viste sig at være en rå med to ufødte lam….

Således beroliget kunne alle grimme og grumme tanker pakkes langt væk….

krybskytteri 066

….. Måske var det derfor dette dyr, det meste af onsdag eftermiddag lå alene ved foderskjulet i havens læbælte….

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor er det dog godt at disse Sweisshundefører findes...For et års tid siden havde et dyr forvildet sig ind på bibliotekets grund og løb jo lige ind i en rude, der smadrede og skar dyret til blods...og det stak af..men også her fik vi senere at vide, at en Sweisshund havde opsporet dyret og det blev aflivet.
Så godt at grimme og grumme tanker kunne pakkes væk Jette :-)

Jette sagde ...

Anne - hundeførerne har pligt til at melde til politi, og i dette tilfælde havde de intet hørt, derfor de grumme tanker. Jeg tænker, der er en hundefører med lidt røde ører....

Helle K. sagde ...

Godt at det endte så godt - altså så godt som det nu kunne i den situation - men nu kan jeg ikke lade være med at tænke på de to små.