lørdag den 29. maj 2010

Nybagt brød..klokken sent om natten

Lige efter aftensmaden var spist, gik jeg igange med at ælte surdejen fra sidste uge med mere mel og vand….

Surdej 003 Da røremaskinen udåndede for længe siden, foregik æltningen med håndkraft…  og med en ikke helt velfungerende skulder, er det hårdt arbejde…

dej 006

Derefter hævning ved stuetemperatur i omkring 1½ time, (glemte at ta’ billede)

Efter bagning i meget varm ovn, de første ti minutter, og normal varme i næsten en time, så brødene sådan ud..

brød 003

…og de smager rigtig godt, dog måtte de gerne ha’  fået lidt mere salt..

3 kommentarer:

Dortheivalo sagde ...

Jeg har givet dig en award på min blog, hvis du har lyst til at lege med?

Annettes space sagde ...

Superflot.....Huskede du at tage surdej fra til næste bagning ??

Og så må du altså investere i en god kraftig håndmixer så din skulder ikke skal ødelægges af æltning. Det ER ikke nødvendigt at smide 3000 kroner efter en røremskine fordi man vil bage.

God weekend....

Jette sagde ...

Dortheivalo - mange tak ;)
Jeg tænker lige over det...

Annette - ja, jeg huskede... også inden saltet kom i, tror bare ikke jeg "har lyst" til at investere så megen tid i et enkelt brød, der helst skal spises samme dag. Det kan vi slet ikke nå.. :)