fredag den 23. maj 2008

Familieforøgelse og Nattergale tur...

Vi fik familieforøgelse i aftes...

I hver en pause i fodboldkampen, var husbonden på nakken af cyklen, ned i marken en tur.... den ene ko var ved at kælve, og efter det sidste fløjt, var der kommet en tyrekalv...
I morges, da jeg kom op, var husbonden væk igen.... i næsten en time, og jeg var begyndende urolig, endelig dukkede han op.
Kalven skulle øremærkes, og han havde måtte finde den i rapsmarken ved siden af indhegningen. Den bette strittede vældigt imod, og han måtte til sidst sidde ovenpå den, alt imens den brølede og kaldte på moderen. Heldigvis er det en fredelig og rolig ko, så hun blev på den rigtige side af hegnet..... senere blev barn og moder forenet, og det oplyses, at begge har det godt.

Efter dagens arbejde, var det hjem i bageriet, for vi havde inviteret naboerne til kaffe og kage, med efterfølgende nattergaletur.
Det blev til en omgang boller og endnu en rabarbertærte. Snakken gik lystigt og ved halv ti-tiden, kørte vi små fem kilometer til Tuekæret, og aldrig så snart vi var kom ud af bilerne, kunne vi høre nattergalens sang. Vi gik gennem noget krat og kom til en lysning i det lave moseområde med megen pil, og her var koncert...

Vi var heldige også at se nattergalen, det skulle ellers være sjældent.

Naturvejlederen (husbond) havde medbragt en enkelt eller to bjæsk, og vi skålede og takkede for underholdningen.

En enkelt hejre fløj lige over hovedet på os, og da vi gik i siden af marken på vej til bilerne, fløj fasankokken skræppende op. Da vi var ved at tage gummirøjserne, af kunne vi høre gæs , og op imod den mørknende himmel, fik vi øje på syv-otte stykker, der fløj i formation mod vest.

Helt igennem en oplevelsesrig og dejlig, men også kølig tur.... termometeret i bilen viste to grader, heldigvis plus....

5 kommentarer:

Sister Bonde sagde ...

Det var dog dejligt at læse. Vi nyder også nattergalen pt. - den er da helt vild (og skøn). Har også set den en gang for mange år siden.

Hvis banneret skal følge årstiden, må du sende et nyt billede, en gang i mellem ;o)

Shabby - Marianne sagde ...

Sikke en naturoplevelse - tak fordi du deler....

Jette H sagde ...

Sister - ja, sikke de "larmer" lige nu, de kæmper om hunnerne ;)

Godt du holder i ørerene... havde tænkt på at spørge igen, igen.. men motivet, kære, motivet...

Shabby - vi har så rigeligt, så vi deler gerne :)

Sister Bonde sagde ...

Motivet kan da bare forblive det samme, kunne da være sjovt, at følge med årstiderne.

Jette sagde ...

Ja, det lyder som en skøn tur, sådan en var vi også på for et par år siden..