lørdag den 9. maj 2009

Fest og hygge....

Igen er ugen fløjet afsted, som så mange gange før.

Søndag lagde vi ud med en konfirmation "langt ude vest på".

Vi kom måske nok lidt sent hjemmefra og kørte dag også lige en omvej, og nåede også først frem, da alle andre gæster var bænket omkring bordet....

Go' start på en ellers rigtig hyggelig dag.

Festligt pyntede borde, god og lækker mad i rigelige mængder og til kaffen.....

Kristians kage 1

en lækker kage... Vi blev der natten over....

Dagen efter gik turen hjemover via Mors og en lille sejltur med Feggesund færgen.

Bækmarksbro 2009 016

Vel ankommet til fastlandet igen, fandt vi en plads med den skønneste udsigt, og den smurte

madpakke blev fundet frem.Bækmarksbro 2009 026

Bækmarksbro 2009 032

Bækmarksbro 2009 046

Der blev fyldt lidt strøm på batterierne inden turen atter gik længere nordpå.

Vi kørte over Vejlerne og Vildmosen, og kiggede der langt efter traktorerne på marken.

Tirsdag stod den på kursus igen, igen. Først "Rationel farmakoterapi" og senere i Diabetes. Her blev der repeteret godt og grundigt specielt i blodtryks- diabetes- smerte- og sovemedicin.

I Danmark har ca. 4% af befolkningen diabetes, og man regner med at ca. 200.000 går rundt med uopdaget DM. En trediedel vil udvikle sygdommen indenfor 3-5 år.

Hvis dit blodtryk er 140-160/95 bør det behandles, og hvis du har DM bør det ligge på 120/80.

Alt for mange ta'r alt for meget sove- og angstdæmpende medicin. Allerede efter kort tids brug (1-2 uger) udvikler man tolerence overfor stofferne, og har derfor behov for større og større doser. Så holder virkningen sig til gengæld til langt hen på morgenstunden/formiddagen, og bivirkningerne bliver mest de mest dominerende.

Det kan ikke anbefales at føre bil ved brug af disse stoffer, og kan få konsekvenser, når man skal have sit kørekort fornyet.

Onsdag var fridag og der blev skrubbet og skuret, luftet ud og.... slappet af.

En travl arbejdsdag torsdag blev afsluttet en time senere end planlagt. Kollegaerne holdt fri, og når mænd "leger" med stanleykniv og spartler, bliver hænder og fingrer indimellem punkteret, og der må gang i vask og lim OG stivkrampevaccination.

Ofte er det det lille prik, der sender "de unge mænd" i dørken. Derudover blev det også til et enkelt sygebesøg, hvor der skulle tages en uopsættelig blodprøve.

Aftenen var henlagt til besøg hos Veras Vine. Sammen med gode naboer og dejlige venner, og der blev hygget og snakket, smagt og drukket i et par timer.

Vi lagde ud med tapanade og pesto i seks-otte varianter på små toasts, to forskellige slags tyndskårede skinker, tre forskellige slags pølser, dertil lækkert, lækkert brød..... så kom der en lun ret.

Mozzarella med persillepesto, rød peber, seranoskinke og tomat... og det smagte...... Skinke og pølse rundt igen, og sluttelig fem forskellige oste...... og det gode brød.

Til alt dette blev der severet 2 hvidvin og 9 forskellige rødvine, med dertil hørende vejledning og historie.....

Hold da op, hvor vi lige var hensat til Italien for en stund.

Forståeligt, der er op til flere månedes ventetid på sådan et arrangement....

I går og i dag er henlagt til det, man nu helst vil beskæftige sig med, så det er blevet til pc'er, strik og lydbog, og nu trækker terrassen eller måske en tur til sommerhuset.....

En tur i haven for at nyde kvæden....

Kvæde og blomster maj 2009 008 ......den bliver ikke smukkere, end den er lige nu, så derfor lige et par fotos....Kvæde og blomster maj 2009 016 jamen, jamen....Kvæde og blomster maj 2009 010

Kvæde og blomster maj 2009 024

Og ja, den er da også flot...

Go' weekend.

Ingen kommentarer: